Министар Вулин: Нисте ме спречили да будем са Србима, ни нећете

© Sputnik / Grigori Syssojew / Уђи у базу фотографијаАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија
Пратите нас
Нисте ме спречили да будем са Србима, ни нећете, изјавио је министар одбране Србије Александар Вулин поводом забране да наша делегација уђе у Црну Гору у униформи Војске Србије.

Вулин је реаговао и на изјаву министра спољних послова Црне Горе Срђана Дармановића, који је рекао да посета министра Вулина није била државна, већ приватна.

„Господин Срђан Дармановић лоше крије страх од свега што је симбол Србије. Да је могао да нам прекречи тробојке на реверима и то би урадио. Ако су униформе официра Војске Србије проблем на гробу Павла Булатовића, а зашто онда нису биле проблем на гробу Момира Булатовића? Тада су делегацију Министарства одбране Србије, уз мене, чинили и генерал Желимир Глисовић и пуковник Мимовић, обојица у униформама“, изјавио је Вулин.

Министар одбране Србије одговорио је и на Дармановићеву изјаву да „гроб Павла Булатовића није споменик од државног значаја, па коришћење војне униформе није опција која се разматра“.

„Је ли гроб Момиров културно добро, а Павлов није? Покажите нам одлуку којом сте то решили. Страх вам каља образ и не трудите се да опонашате Хрватску баш у свему. Можете ви и нешто сами да смислите. Нисте ме спречили да будем са Србима, ни нећете“, поручио је српски министар одбране.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала