„Платићете високу цену“: Ергодан запретио новим мерама против Дамаска

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаРеџеп Тајип Ердоган
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија
Пратите нас
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган најавио је нове мере против Дамаска, уколико сиријске снаге поново нападну турску војску у Идлибу.
„Јуче је званични Дамаск претрпео велике губитке, али неће на томе остати, следи наставак. Ако нас опет нападну, платиће високу цену. Сутра ћу на састанку Странке праведности и развоја (владајуће странке у Турској) објавити кораке које ћемо предузети“, изјавио је турски лидер.

Истовремено је турски министар иностраних послова Мевлут Чавушоглу изјавио да Ердоган планира да обави телефонски разговор са руским председником Владимиром Путином, и да ће разговарати о ситуацији у Идлибу.

Он је истакао да би Русија и Иран, као гаранти за мирно решавање конфликта у Сирији, требало да зауставе офанзиву сиријске војске у Идлибу.

Анкара је раније саопштила да је погинуло петоро, а да је још пет турских војника рањено приликом гранатирања које је извела сиријска војска. Затим је Турска одговорила гранатирањем 115 циљева Оружаних снага Сирије, након чега су протурски милитанти оборили сиријски војни хеликоптер, приликом чега су пилоти погинули.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала