Сабор подршке за одбрану српских светиња и у Чикагу

© Фото : wikipedia.orgМанастир Светог Саве у Либертвилу.
Манастир Светог Саве у Либертвилу. - Sputnik Србија
Пратите нас
Сабор подршке Српској православној цркви у Црној Гори под слоганом „Не дамо светиње“ биће одржан у Чикагу у суботу 15. фебруара.

Сабор који организују Епархија новограчаничка и средњезападноамеричка почеће у 10 часова архијерејском литургијом у манастиру Светог Саве у Либертивилу, коју ће служити епископ Лонгин.

Након литургије биће служен „молебан за спас српских светиња у Црној Гори“, преноси портал „Сербиан тајмс“.

После литургије и молебана у манастиру Светог Саве у Либертивилу поред Чикага биће организовано и прикупљање помоћи за Митрополију црногорско-приморску.

Срби из Чикага и околине су увек били и биће са својом браћом у Црној Гори. У суботу ћемо, на свето Сретење, још једном исказати своју солидарност на великом скупу у манастиру Светог Саве у Либертивилу“, рекао је епископ Лонгин.

Како се наводи — сабору ће присуствовати и гости из Црне Горе, изасланици Епископског савета СПЦ у Црној Гори, епископ Методије и протојереј-ставрофор Радомир Никчевић, који су пре неколико дана имали састанак са званичницима Стејт департмента у Вашингтону, на коме су указали на стање људских права у Црној Гори.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала