Шојгу: Број високопрецизних ракета у арсеналу повећан 30 пута /видео/

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаПротивракетни систем "Искандер М" са крстарећим ракетама Р-500
Противракетни систем Искандер М са крстарећим ракетама Р-500 - Sputnik Србија
Пратите нас
Број високопрецизних крстарећих ракета у руској војсци увећао се више од 30 пута од 2012. године, а број њихових носача више од 12 пута, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

„Убрзаним темпом води се опремање високопрецизног оружја дугог домета на копну, ваздуху и мору. Број њихових носача се од 2012. године увећао више од 12 пута, а крстарећих ракета за прецизне нападе — 30 пута. Време припреме за лет за мисију скраћено је са 45 дана на три сата“, изјавио је руски министар.

Шојгу је подсетио да војска почиње да користи савремену војну опрему, створену на основу дигиталних технологија и са елементима вештачке интелигенције, а на терену се већ налазе системи наоружања са новим физичким принципима.

„У процесу борбене обуке војска активно савладава коришћење роботских система и беспилотних летелица, чија употреба значајно повећава њихову борбену ефикасност“, додао је Шојгу.

Он је подсетио да су у 2019. години оружане снаге добиле више од 6.500 јединица новог и модернизованог оружја. До краја 2020. године, у складу са мајским указом председника Русије, удео модерног оружја у војсци износиће више од 70 одсто и у будућности ће остати на том нивоу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала