Екипа српског Спутњика на прослави петог рођендана - Sputnik Србија

Пет година са вама: Отворили смо прозор у онај део који су многи покушали да сакрију /видео, фото/

Пратите нас
Агенција Спутњик прославила је вечерас пет година рада у Србији свечаним пријемом којем су присуствовали председник Србије, као и министри у Влади, амбасадор Русије у Србији, бројне утицајне личности из света уметности, културе.

Оцењено је да је за пет година постигнуто много, да се може још више, а свима који слушају, читају или гледају наш програм и вести, упућен је позив да и даље остану уз Спутњик.

Спутњик је остварио завидне резултате и постао један од најцитиранијих медија.

Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
21:58 11.02.2020

Рођенданска торта Спутњика - Sputnik Србија
21:31 11.02.2020
Наших пет година
20:58 11.02.2020
Окупљенима се обратила и главна уредница Спутњика Љубинка Милинчић - Sputnik Србија

Главна уредница Спутњика поздравила је госте и захвалила свима што су дошли, пре свега председнику Србије и министру спољних послоава, амбасадору Русије и гостима из Москве.

Како је рекла, у пет минута филма приказано је пет година рада.

„Представили смо вам наших пет година у пет минута. Ту је стало много, али могло је и много више. Могли смо да додамо и муњевити продор Спутњика на српско медијско тржиште, пре пет година, кад смо за само неколико месеци постигли невероватну цитираност!.

„Могли смо да причамо како смо отворили прозор у онај део који су многи покушали да сакрију. До појаве Спутњика, Србија је вести из Русје сазнавала из западних агенција. А вести о рату у Сирији стизале су из неке опсерваторије у Лондону, у којој је радио само један човек. Да куриозитет буде већи – он последњих 10 година није очима видео Сирију“, подсетила је Милинчићева.

Она је рекла да се Радио Спутњик се не слуша зато што емитује ову или ону музику, већ зато што људи желе да знају шта каже Спутњик.

 

Руководство Спутњика из Москве са председником Србије Александром Вучићем - Sputnik Србија

„И данас нам неки замерају што не пишемо о ономе о чему сви други говоре, али наш избор је био другачији – да кажемо оно што други прећуткују.   Док је цела Србија ћутала, а улицама Црне Горе се ваљала река људи – једни је Спутњик био тамо, пратио шта се догађа и извештавао о томе“, навела је она.

Милинчићева је рекла да је Агенција поносна на то што је готово половина посетилаца нашег сајта из околних земаља  - из свих бивших југословенских република.

„Не морамо да правимо вештачку равнотежу да би смо их заинтересовали – веже нас исти језик, заједничка прошлост и жеља да будућност буде боља“.

„И наравно, на почетку нашаег филам – рекла сам Ово је Спутњик. То није било сасвим тачно – Спутњик не би био овакав, да није било вас који сте овде, који сте с нама такорећи од првог дан. Хвала вам за то. Останите с нама“.

20:58 11.02.2020
Јелена Чепурних, заменик главног уредника МИА Русија севодња - Sputnik Србија

„Када смо пре пет година доносили одлуке о оснивању Спутњика у неким случајевима смо се руководили рачуном, а негде љубављу. Уверавам вас да је Спутњик Србија основан из љубави према овој земљи“, рекла је Јелена Чепурних.

Захвaлила је председнику Србије што је издвојио време да дође на пријем и додала да су и бројни угледни гости потврда оного шта је Спутњик постао.

Рођендан Спутњику честитао је и руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко.

"Делимо сличне вредности и заједниче циљеве, а у првом реду то је истина. Због те истине захвални смо Спутњику што нам пружа помоћ", рекао је амбасадор.

Емир Кустурица са руководством Спутњика - Sputnik Србија
20:51 11.02.2020
Емир Кустурица на Спутњиковом рођендану - Sputnik Србија

Емир Кустурица је честитао јубилеј Спутњику. Рекао је да је веома добро да имамо биполарне вести у Србији, јер се свет у међувремену променио. Важно је постојање медија који не дозвољава да се идеологија неистине претвара у истину.

20:47 11.02.2020
Председник Србије Александар Вучић на Спутњиковом рођендану - Sputnik Србија
20:45 11.02.2020

У филму се тако подсећа да је у јануару 2015. године почео да ради радио, као и које су све ексклузивне приче до читалаца, слушалаца и гледалаца донели новинари Спутњика. Рођендан Спутњику у филму честита и Милош Биковић, познати српску глумац који је остварио завидну каријеру у Русији.

20:24 11.02.2020
20:20 11.02.2020
20:12 11.02.2020
На рођендану Спутњика је и председник Праве Црне Горе Марко Милачић, који је при уласку развио тробојку и потом је поклонио главној уредници Љубинки Милинчић. - Sputnik Србија

Милачић се придружио честиткама Спутњику. Он каже да је ово рођендан и Србије , српског новинарства и слободне речи.

„Велики је помак направљен у новинарству доласком Спутњика, тако ми то видимо из Црне Горе. Много више слободе, геополитичке и унутрашње, посебно када знамо колико су велике медијске блокаде које се одражавају на наш регион. Ово што ви радите није само допринос новинарству и слободи у Србији него и новинарству и слободи и у мојој Црној Гори. Портал је изутетно праћен и изутетно утицајан у Црној Гори“, рекао је Милачић.

Што се тиче извештавања Спутњика о најновијим догађањима у Црној Гори – иста ствар, један велики прозор у слободу у тренутку када су више икад присутне цензуре, блокаде, до отворене диктатуре. Ви извештавате професионално, али нама је тај прозор потебан да дођемо до слободе, закључио је он.

20:12 11.02.2020
Љубинка Милинчић, главни и одговорни уредник Спутњика Србијa и амбасадор Русије у Србији Алeксандар Боцан-Харченко  - Sputnik Србија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала