Војној делегацији забрањен улаз у Црну Гору у српским униформама

Пратите нас
Црногорске власти нису дозволиле српској војној делегацији, на чијем је челу министар Александар Вулин, да у Црну Гору уђу у српским униформама, потврђено је Спутњику.

То се десило уочи пута у Ровца код Колашина, где би министар одбране Србије данас требало да положи венац код споменика Павлу Булатовићу.

Вулин је након тога присуствовао светој литургији у манастиру Костриковача у Ровцима код Колашина, поводом 20 година од атентата на савезног министра одбране СР Југославије Павла Булатовића.

© Фото : Министарство одбранеСрпска војна делегација присуствовала је литургији у манастиру у Ровцима
Војној делегацији забрањен улаз у Црну Гору у српским униформама - Sputnik Србија
Српска војна делегација присуствовала је литургији у манастиру у Ровцима

Свету литургију служио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије, а литургији су присуствовали чланови породице Павла Булатовића и бројни грађани.

Након литургије министар Вулин положиће венац код споменика Павлу Булатовићу у Ровцима.

© Фото : Министарствоо одбране/Darimir BandaЛитургија у манастиру Костриковача у Ровцима код Колашина, поводом 20 година од атентата на савезног министра одбране СР Југославије Павла Булатовића
Војној делегацији забрањен улаз у Црну Гору у српским униформама - Sputnik Србија
Литургија у манастиру Костриковача у Ровцима код Колашина, поводом 20 година од атентата на савезног министра одбране СР Југославије Павла Булатовића

Црногорске власти у понедељак после подне најпре издале дозволу делегацији Министарства одбране, која је подразумевала да они у Колашин могу да дођу у униформама. Међутим, током вечери су позвали нашег амбасадора у Подгорици Владимира Божовића на хитан састанак, саопштивши му да дозвола за униформе — више не важи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала