Убијени цивили у пуцњави америчке војске у Сирији, страдао и амерички држављанин

© AFP 2023 / DELIL SOULEIMANАмерички војници у војном возилу у селу северне сиријске провинције Рака
Амерички војници у војном возилу у селу северне сиријске провинције Рака - Sputnik Србија
Пратите нас
Два цивила, од којих једно дете, убијена су током пуцњаве америчких војника у селу Хирбат Амо, у близини града Камишли на североистоку Сирије. Један одрастао човек је рањен, а погинуо је и амерички држављанин.

Америчка патрола која се састоји од шест оклопних возила ’хамер‘, намерно је ушла у контролну зону сиријских власти. Возила су ушла из области Алај у правцу села Хирбат Амо, где се налазе контролни пунктови националних одбрамбених снага. Становници села нису дозволили патроли да уђе и почели су да бацају камење на возила. Тада су амерички војници отворили ватру“, рекао је извор Спутњика.

Према речима пуковника Мајлса Кегинса, представника америчке коалиције, војници који су отворили ватру на локалне становнике, бранили су се.

Снаге коалиције су за време патролирања око сиријског града Камишли пронашле контролни пункт који су окупирале трупе које подржавају сиријски режим. Војне коалиције су издале неколико упозорења и покушале да реше ситуацију, али су неидентификовани људи отворили ватру на патролу. Трупе коалиције су у самоодбрани узвратиле ватром“, наводи се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала