Кремљ одговара Турској: Сирија не терорише цивиле, већ бомбардује терористе

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаАртиљеријско оруђе сиријских владиних снага на уласку у град Џарџаназ у сиријској провинцији Идлиб
Артиљеријско оруђе сиријских владиних снага на уласку у град Џарџаназ у сиријској провинцији Идлиб - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријска армија у Идлибу бомбардује положаје терориста, а не цивиле — њен главни циљ је да неутралише агресивна дејства терористичких групација, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је тим речима одговорио на оптужбе турског председника Реџепа Тајипа Ердогана да сиријски режим и Русија не гађају терористе, већ углавном цивиле и то са циљем да се окупира Идлиб и натерају цивили да крену ка турској граници.

Песков је такође рекао да се Кремљ и даље придржава руско-турских договора који су постигнути у Сочију, али да је неопходно констатовати наставак активности терориста у Идлибу.

„Кремљ се придржава наших договора, који су обавезали обе стране. Између осталог, Турска се обавезала да ће неутралисати терористичке организације у Идлибу“, додао је он.

С тим у вези Песков је рекао да Русија са жаљењем констатује да те групације и даље изводе нападе на сиријску војску, као и на руске војне објекте.

„То је недопустиво и у супротности је са споразумом из Сочија“, закључио је Песков.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала