Русија Србији: Хвала што не заборављате жртве совјетских војника

© Sputnik / Радоје ПантовићСпоменик ослободиоцима Београда
Споменик ослободиоцима Београда - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације Вјачеслав Володин захвалио је Србији што чува сећање на совјетске војнике и истакао да је то основа која све више повезује српски и руски народ.

Володин је у среду заједно са председницом Народне скупштине Републике Србије Мајом Гојковић отворио пету седницу Комисије за сарадњу Државне думе Русије и Народне скупштине Србије.

„У потпуности подржавам ваше настојање, госпођо Гојковић, да морамо учинити све у циљу заштите историјског сећања на те дане, улогу Совјетског савеза, као и на оне који су дали своје животе. Издаја сећања на њих – једино тако би се могао описати тај поступак. То би фактички значило издају наших најближих, наших дедова и да их се одричемо зато што су гинули за слободу и чинили све да ослободе свет ‘црне куге’”, истакао је Володин на седници Комисије.

Према његовим речима, ново тумачење историје о Другом светском рату је недопустиво.

„Имамо исто виђење о неопходности заштите историјског сећања у данашњем тренутку... Желео бих да се захвалим Србији што чини све да би сачувала сећање на совјетске војнике и официре”, нагласио је руски званичник.

Такође, Володин је изразио захвалност Србији за брижљив однос према споменицима совјетским војницима.

„Ми смо се већ састајали у Београду и видели смо коју бригу посвећујете гробљима... Управо је то основа који нас све ближе повезује. Увиђајући заједништво наших дедова и прадедова, ми и данас морамо тако подржавати једни друге и учинити све да бисмо заштитили сећање на њих”, закључио је руски званичник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала