Црна Гора: Где је вера, ту је и чудо /видео, фото/

© Фото : Манастир КосијеревоЛитија у Подгорици
Литија у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
Литије и молебани у знак протеста против усвојеног Закона о слободи вероисповести организовани су и данас у више црногорских градова. И вечерас је велики број људи изашао на улице својих градова, иако jе радни дан.

Подгорица

У Подгорици је одржана литија у којој је учествовало више десетина хиљада људи. Свештенство је на челу колоне носило омофор и крст Светог Василија Острошког. Литију је предводио игуман манастира Савина Макарије.

Бар

Литију у Бару је предводио отац Гојко Перовић - ректор Цетињске богословије.

Никшић

Хиљаде Никшићана и вечерас је присуствовало молебану у Храму Светог Василија, а затим су прошли устаљеном маршрутом до градског трга. Свештеник Мирчета Шљиванчанин из Подгорице је у обраћању окупљеним рекао да су литије израз вере у светиње, а где је вера ту је и чудо.

Беране

Литију и Молебан у Беранама служио је владика будимљанско-никшићки Јоаникије.

Бијело Поље

У Бијелом Пољу је одржана још једна у низу литија којој је присуствовало више од 10.000 људи.

Пљевља

Литију у Пљевљима је повео и вечерас владика милешевски Атанасије.

Херцег Нови

Становници Херцег Новог су прошетали старим градом. На челу колоне се налазила беба.

Тиват

Српска православна црквена Општина тиватска вечерас је организовала молебан у Храму Светог Саве у Тивту и литију у знак протеста против усвајања Закона о слободи вероисповести. Молебан је служио парох тиватски, отац Петар Петровић.

Жабљак

Плужине

Мојковац

Мојковчани су и данас сложно и достојанствено са иконама и црквеним барјацима, кренули на литију као знак протеста због усвојеног накарадног и антидржавног Закона о слободи вероисповести. Литија је овог пута кренула од цркве Светог арханђела Михаила у Штитарици, па све до храма Христовог Рожедества у Мојковцу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала