Министар одбране: Закон о слободи вјероисповјести окидач за брутално обрачунавање са Црном Гором

Пратите нас
Закон о слободи вјероисповјести један је од окидача за брутално обрачунавање са Црном Гором, а протести у земљи најмање имају везе са тим Законом, казао је министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић.

Бошковић је додао да је „Црна Гора, иако мала земља са ограниченим ресурсима показала да може итекако квалитетно да се супротстави свим изазовима”.

„Већ у септембру сам најавио да ће у сусрет изборима та кампања почети да се интензивира. Наравно, узет је Закон о слободи вјероисповијести као један окидач за брутално обрачунавање са Црном Гором. Видјели смо у задње вријеме, све се то више показује да ти протести имају најмање везе са Законом, већ прије свега са политичким жељама одређених политичких субјеката у Црној Гори и ван Црне Горе да се обрачунају са државом и легитимном изабраном влашћу” – рекао је Бошковић након НАТО састанка министара одбране у Бриселу.

Бошковић је додао да је Црна Гора, научила одређене лекције, те да ће на основу њих, знати да се изборим са свим изазовима, и истакао да је већ сада Црна Гора, захваљући подршци савезника, спремна да се сама одупре таквим изазовима.

Тражили помоћ од НАТО партнера

„Што се тиче самог одговора на малициозне пријетње које долазе са одређених страна, ми смо одавно у комуникацији са нашим партнерима. Имали смо разговоре о разним дешавањима још од 2014. године наовамо, када је Црна Гора постала изложена утицајима трећих страна који се поготово интензивирао пред изборе 2016. а затим након избора, па до самог учлањења у НАТО и наравно задњих неколико мјесеци како се приближавају избори”, оцијенио је Бошковић.

Додао је и да због ограничених материјалних, финансијских и људских ресурса, земља није могла сама да се избори са таквим изазовима, те да је зато ЦГ тражила помоћ и експертизу од партнера када је у питању сајбер одбране.

„Имали смо одличну сарадњу са САД и већ двије године користимо њихове ресурсе и знање да одговоримо на те пријетње. Мислим да је данас Црна Гора и сама способна да се одупре сајбер изазовима”, навео је црногорски министар.

Када је у питању комплетан хибридни тицај на Црну Гору гдје се, како додаје Бошковић, у задње вријеме манифестује поплава лажних информација, Црна Гора је још прошле године договорила сарадњу са НАТО.

„Формиран је НАТО контра хибрдни тим из разних држава, а њихова прва посјета, била је посјета Црној Гори. Оно што смо тада размијенили као искуства сада покушавамо да имплементирамо у Црној Гори. Наравно, пратићемо ситуацију и како буде захтијевала И у оним дјеловима гдје Црна Гора препозна да не може сама ефикасно дговорити, наравно да ћемо ако буде потребно тражити помоћ наших пријатеља”, казао је Бошковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала