Подгорица у одбрани светиња: Задивило смо Европу и читави свет /видео/

© Sputnik / Небојша ПоповићТрг у Подгорици
Трг у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
У Подгорици је одржана литија више хиљада људи. Свештенство је на челу колоне носило омофор и крст Светог Василија Острошког. Литију предводио игуман манастира Савина Макарије.
© Sputnik / Небојша ПоповићЛитија у Подгорици
Подгорица у одбрани светиња: Задивило смо Европу и читави свет /видео/ - Sputnik Србија
Литија у Подгорици

Литија је прошла Булеваром Светог Петра Цетињског, поред старе Владе и моста Миленијум, а већи дио грађана и свештенство су се вратити испред храма. Парох подгорички, свештеник Предраг Шћепановић, испред храма је казао да је крај литије код старе Владе.

"Све ово што се дешава... Одзвања ова неправда, али је ваше достојанство, мир и толеранција коју показујете ових дана задивило Европу и читави свет", казао је Шћепановић окупљеним грађанима испред Саборног храма.

Испред храма је уприличен и музички програм.

Игуман манастира Савина, отац Макарије благословио је скуп у Подгорици и казао да ово не може да разумије нико ко нема вере.

"Вечерас видим очеви дижу синове, мајке воде бебе у колицима и уче их да бране светиње. Док буду мајке возиле своја чеда у колицима у овим литијама и очеви подизали синове да виде крст светог Василина Острошког и Светог Саве нема бриге за нас. Бог је са нама", каxао је отац Макарије.

Он је казао да је читав свијет православни задивљен овим подвигом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала