Путин лично познавао Алексеја Ботјана и дивио се његовим подвизима

© Sputnik / Владимир Родионов / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и бивши совјетски обавештајац Алексеј Ботјан
Председник Русије Владимир Путин и бивши совјетски обавештајац Алексеј Ботјан - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин је добро познавао легендарног совјетског обавештајца и хероја Алексеја Ботјана, који је преминуо, и дубоко саосећа са његовом породицом и ближњима, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Добро га је познавао, дивио се његовим подвизима, храбрости и патриотизму, дивио се целом његовом животу“, изјавио је Песков.

Портпарол руског председника је рекао да је сасвим недавно, пре само неколико дана, у председниково име припремана рођенданска честитка намењена Ботјану (10. фебруара), али да, нажалост, сада говоримо о телеграму саучешћа.

Он је додао да Путин и његова администрација дубоко жале због смрти Алексеја Ботјана.

Легендарни совјетски обавештајац и херој Русије Алексеј Ботјан, који је руководио операцијом ослобођења пољског града Кракова у јануару 1945. године, умро је у 104. години.

Десетог маја 2007. године због операције одбране Кракова Алексеју Ботјану је указом руског председника Владимира Путина додељено звање Хероја Русије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала