Америка ће наставити да пружа војну помоћ Украјини

© Sputnik / Павел Лисицын / Уђи у базу фотографијаЗаставе САД и Украјине
Заставе САД и Украјине  - Sputnik Србија
Пратите нас
Украјински председник Владимир Зеленски разговарао је с америчким сенаторима о пружању веће помоћи његовој земљи у сфери одбране, изјавио је амерички сенатор Џон Барас.

„Управо смо на састанку са председником (Владимиром Зеленским) покренули ово питање (пружања веће помоћи Украјини у сфери одбране)“, рекао је амерички сенатор Барас.

Према његовим речима, Америка ће размотрити резултате претходне дискусије и утврдити каква се подршка може пружити Украјини.

„Ми ћемо се и даље трудити да пружимо већу помоћ за одбрану Украјине“, додао је Барас.

Украјински лидер је одржао састанак у Кијеву са америчким сенаторима Џоном Барасом, Роном Џонсоном и Крисом Мерфијем, који су представници одбора Сената за спољне послова.

Председник САД Доналд Трамп недавно је потписао одбрамбени буџет за 2020. годину, у који су укључена и средства за војну помоћ Украјини у износу од 300 милиона долара. Најавио је да ће део тог новца бити искоришћен за куповину убојитог оружја.

Раније је председник САД Доналд Трамп потписао одбрамбени буџет за 2020. годину, у који су укључена и средства за војну помоћ Украјини у износу од 300 милиона долара.

Према речима украјинског министра одбране Андреја Загородњука, тај новац ће омогућити Кијеву да добије смртоносно оружје.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала