Горан Иванишевић о Ђоковићу: Новак је генијалац, рођени победник и за мене је највећи

© AP Photo / Tertius PickardНовак Ђоковић на турниру у Бризбејну
Новак Ђоковић на турниру у Бризбејну - Sputnik Србија
Пратите нас
Новак Ђоковић је генијалац и рођени победник. Он показује оно што нисам видео ни код кога другог, има невероватну главу. И кад губи, диже се из понора, као да има неко дугме које притисне и почне све испочетка, рекао је прослављени хрватски тенисер Горан Иванишевић о Новаку Ђоковићу, коме је и тренер.

„Никада нећу заборавити када сам први пут играо са Новаком, имао је тад 14,5 година. Тада ми је шјор Нико (Никола Пилић, прим. аут.) рекао: ’Види, куме, ј..а ћу одсећи ако овај не буде број један‘. И то се стварно види. Имате децу која играју добро, а имате и ону која имају ’то нешто‘. То не можеш купити, или имаш или немаш. То раздваја шампионе као што је Новак од некога ко ће бити 20. или 30. Новак је особа која стално жели нешто ново, а такву психу још нисам видео. То је оно што га краси и због чега је за мене највећи. И што ће још показати турнирима које ће освојити и рекордима које ће срушити. Ако узмете задњих 10 година, нико му није ни близу“, рекао је Иванишевић за хрватски „Јутарњи лист“.

© AP Photo / Kirsty WigglesworthГоран Иванишевић
Горан Иванишевић о Ђоковићу: Новак је генијалац, рођени победник и за мене је највећи - Sputnik Србија
Горан Иванишевић

Говорећи о тренинзима, Иванишевић каже да је „Новак перфекциониста, и док све ударце не осећа онако како је замислио, није задовољан“.

„Код Новака је велика ствар што проба све што му кажеш. Не мора то бити исправно, али он ће пробати. Ако не ваља, идемо даље. Стално тражи елементе у којима може бити бољи. Фасцинантно је колико прати тенис. Усред ноћи се сети нечега и пошаље нам поруку јесмо ли ми то видели. И у сваки детаљ жели бити сигуран, да није пропустио ништа што би га у мечу могло коштати“, каже Иванишевић.

Хрватски тренер каже да Новак сигурно може да одигра још „пет добрих година“, али не верује да ће Ђоковић толико играти.

„Могуће је да ће се заситити када обори рекорде. Федерера би по броју недеља на броју један могао да престигне већ после Ју-Ес опена, а по освојеним грен слемовима идуће године. За мене је Новак већ сада најбољи тенисер у историји. Када је спреман и здрав — нема бољег од њега“, подвлачи Иванишевић.

Како наводи — „Новак на сваки турнир долази да га освоји и зна да је фаворит на 99,9 одсто турнира“.

Навијачи треба више да поштују Новака

О често негативном односу навијача према Новаку, Иванишевић цитира Бориса Бекера, који је рекао да би „навијачи више требало да цене Новакову величину“ и додаје да се „Новаку гледа свака ситница“.

„Не могу ја терати некога да навија, навијај ти за другог, али покажи поштовање. То је највећи проблем, видео сам то и пре. Као на Ју-Ес опену 2015. године, у финалу је 20.000 људи навијало за Федерера. И онда се у Новаку пробудило лудило. Али он као да се искључи, а када га неко из публике наљути, одигра још боље. То је особа која је за тенис дала невероватно пуно. Покренуо је фондације, непрестано улаже у себе и у спорт, ништа му није проблем… Зато би требало да га више поштују“, рекао је Иванишевић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала