Сиријска војска опкољава турске осматрачнице у Идлибу, Ердоган прети

© AFP 2023 / Jorge GuerreroВојни авион Ф-16 турске војне авијације
Војни авион Ф-16 турске војне авијације - Sputnik Србија
Пратите нас
Турска неће оставити без одговора то што је сиријска војска опколила турске осматрачнице у Идлибу, изјавио је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, а преноси телевизија НТВ.
„Силе режима (Башара Асада) почеле су да опкољавају осматрачнице турске војске у идлибској зони деескалације. Анкара не може седети скрштених руку и предузеће неопходне мере“, рекао је Ердоган новинарима у повратку из Пакистана.

Међутим, заменик шефа дипломатије Русије Михаил Богданов је поставио питање: "Чему служби један број осматрачница које су се нашле у позадини сиријске војске".

Раније је било саопштено да Турска пребацује у зону деескалације у сиријском Идлибу људство, наоружање и војну технику, а значајан део те технике одлази милитантима Нусра фронта.

У међувремену су председници Турске и САД Реџеп Тајип Ердоган и Доналд Трамп разговарали телефоном о ситуацији у Идлибу, саопштила је администрација председника Турске.

„Два председника су се сложила да су недопустиви напади сиријских снага у Идлибу и разменили мишљење на који начин би се могла окончати криза“, наводи се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала