Вучић: ЕУ најавила покретање инвестиционог пакета за Западни Балкан

© AP Photo / Virginia MayoАлександар Вучић са челницима ЕУ и лидерима Балкана у Бриселу
Александар Вучић са челницима ЕУ и лидерима Балкана у Бриселу - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић пренео је вечерас, након неформалне вечере лидера Западног Балкана са званичницима ЕУ у Бриселу, да је Унија отворена да чује наше иницијативе и идеје, те да предстоји покретање инвестиционог пакета за регион.

Вучић је у изјави новинарима казао да ће ЕУ послати тимове и примити у писаној форми иницијативе и идеје земаља региона. ЕУ је најавила, рекао је, покретање инвестиционог пакета за Западни Балкан, што је, каже, веома битно.

Додао је да ће ЕУ, како је пренео са састанка, подстаћи и регионалну сарадњу, а он је посебно указао на „мини шенген". Све то би, према његовим речима, отворило перспективу и значило да би имали много више конкретних резултата, него што смо имали до сада.

„Веома је важно што смо видели искрену посвећеност ЕУ, њихових највиших званичника напретку целог региона и жељи људи који живе на Западном Балкану да осете благодети приступања ЕУ", казао је Вучић.

Председник Вучић процењује да ћемо имати шансу да се неке ствари убрзају.

"Много тога ће у Европи бити окренуто ка Блакану", рекао је Вучић новинарима у Бриселу.

На питање у каквом тону су се водили разговори Вучић је рекао да нико од представника није ту дошао да се свађа, нити да се препире.

"Ми смо се борили и појединачно за себе и за цео реигон, то је био наш посао и то смо добро обавили. Посебно је охрабрујуће то што ћемо имати много састанака и што се види већа посвећеност Балкану, у односу на оно што је било јуче", казао је Вучић, пренео је Танјуг.

Посебно је важно што ће долазити инвестициони пројекти, а прво пролазно време ће бити у марту, па у мају, када буде самит у Загребу, затим са Грцима, затим са аустријским председником владе и многим другима, рекао је Вучић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала