Бивши генерални секретар Арапске лиге: Повратак Сирије у Лигу је близу

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаБивши генерални секретар Арапске лиге Амр Муса на округлом столу Форума Валдај у Москви
Бивши генерални секретар Арапске лиге Амр Муса на округлом столу Форума Валдај у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши генерални секретар Арапске лиге и бивши министар спољних послова Египта Амр Муса изјавио је да ће се повратак Сирије у Лигу десити врло брзо.

Муса је на маргинама форума Валдај изјавио за Спутњик да ће се Сирија, као арапска земља, у наскоријој будућности вратити на своје место у Арапској лиги.

Он је, при томе, посебно нагласио значај рада Лиге.

„Арапска лига и даље има веома значајну улогу у региону. Иако говоримо о потреби развијања новог регионалног и међуарапског система сарадње, сада морамо деловати у оквиру Арапске лиге, јер је Арапска лига тренутно једина платформа за дијалог између арапских земаља“, објаснио је он.

Говорећи о улози Арапске лиге у решавању регионалних проблема, бивши министар је додао да Арапска лига може играти кључну улогу у решавању криза у које су увучене арапске државе, као директан посредник, или као партнер других великих спољних актера заинтересованих за решавање криза у региону.

Међународни форум Валдај се девети пут одржава у Москви. Тема форума је „Блиски исток у време промена: Ка архитектури нове стабилности“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала