Војске Русије и Турске у сталном контакту о ситуацији у Идлибу

© AP PhotoКонвој турских војних возила у Идлибу
Конвој турских војних возила у Идлибу - Sputnik Србија
Пратите нас
Војске Русије и Турске налазе се у сталном контакту у вези са ситуацијом у сиријском Идлибу, између њих постоји потпуно разумевање, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Лавров је рекао да, што се тиче питања како решити тренутну ситуацију у Идлибу, данас у Москви одржава још једна рунда преговора међуресорних делегација Русије и Турске.

„Војни представници и Русије и Турске, који се налазе на терену у Сирији у региону Идлиба, у сталном контакту разматрају промене ситуације. Они, како смо чули од наше и турске војске, имају потпуно међусобно разумевање. Надам се да ће они моћи да представе идеје које ће омогућити деескалацију ове ситуације на основу споразума постигнутих између председника Русије и Турске“, објаснио је министар након Минхенске конференције о безбедности.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган рекао је раније да је позвао руског колегу Владимира Путина да изврши притисак на сиријског председника Башара Асада да сиријска армија прекине офанзиву у провинцији Идлиб и да се повуче са турских осматрачница до краја фебруара, запретивши у супротном војним одговором.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала