Чавушоглу: Састанак Ердогана и Путина зависи од московских преговора о Идлибу

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседници Турске и Русије, Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин, на заједничкој конференцији за медије након састанка у Сочију
Председници Турске и Русије, Реџеп Тајип Ердоган и Владимир Путин, на заједничкој конференцији за медије након састанка у Сочију - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу изјавио је да уколико руско-турски преговори у Москви не донесу никакво решење за ситуацију у Идлибу, постоји могућност да се састану председници Русије и Турске – Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган.

„Ако након преговора у Москви не буде никаквог резултата, онда је могуће да се наредних дана одржи састанак на највишем нивоу“, прецизирао је Чавушоглу, преноси ТРТ.

Према наводима агенције Анадолија, друга фаза преговора о ситуацији у сиријском Идлибу завршена је данас у Москви. Састанак је одржан иза затворених врата, тако да нису познати детаљи разговора.

Прва фаза преговора одржана је прошле седмице у Анкари, а разлог је ескалација ситуације на северозападу Сирије. Турску делегацију предводио је заменик министра спољних послова Седат Онал. У делегацији су били представници Министарства спољних послова, Генералштаба и Националне обавештајне организације. Руску делегацију, коју су чинили представници Министарства одбране и обавештајних служби, предводио је заменик министра спољних послова Сергеј Вершињин и специјални представник председника Русије за сиријско питање Александар Лаврентјев.

Раније је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио да Турска није испунила неколико кључних обавеза у циљу решавања проблема око сиријског Идлиба, док је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган апеловао на руског колегу Владимира Путина да изврши притисак на сиријског председника Башара Асада да сиријска армија прекине офанзиву у провинцији Идлиб.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала