Косовска полицајка побила родитеље и браћу јер су јој пребацивали што се није удала?

© AFP 2023 / STRINGERКосовска полиција
Косовска полиција  - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовска полицајка Ваљдете Блаца (45) побила је породицу у околини Гњилана, а истражује се да ли је мотив убиства то што су јој родитељи и браћа пребацивали јер се није удала. Она се потом убила, а службени пиштољ пронађен је у њеној руци, показала је истрага.

Припадница косовске полиције Ваљдете Блаца (45), како се сумња, убила је у гњиланском насељу Бујани мајку Ханифу (66), оца Зећира (70) и браћу Бљерима (33) и Фисника (34), а затим је пресудила себи хицем из службеног пиштоља, објавиле су Новости. Према незваничним сазнањима у косовској полицији у Гњилану, где је Ваљдете радила, она се накратко појавила на послу и ништа није указивало да ће нешто касније догодити злочин.

„Са колегама на послу Ваљдете је нормално разговарала и око поднева је отишла кући, где се из засад непознатих разлога, наводно, посвађала са родитељима и браћом“, рекао је за "Новости" извор из косовске полиције у Гњилану.

Упркос спекулацијама комшија и неких медија да је злочин можда починио један од њене браће, а да је она затим убила њега па себе, полиција и тужилаштво саопштили су да је службени пиштољ пронађен у Ваљдетиним рукама и да је највероватније она починила вишеструко убиство и самоубиство. Засад нема доказа да је пронађено друго оружје.

Тужилац Арбен Кадриу је рекао да је Ваљдете у полицији радила 18 година и да је као активни полицијски службеник обављала сложене задатке, али да никада није имала пропусте у служби.

„Деловали су као сложна породица, али су очигледно скривали неке своје проблеме. У ствари, Ваљдете и њена браћа још нису оформили своје породице, што је могао бити један од разлога за несугласице и свађу са родитељима“, казао је један од рођака ове породице.

Он је додао да је нерешен брачни статус Ваљдете веровато био разлог свађа у породици, јер су јој родитељи и браћа, наводно, често сугерисали да би требало да се уда, али као породица нису имали материјалних нити било каквих других проблема.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала