Медији: Турска шаље 300 камиона са наоружањем на границу са Сиријом

© AP PhotoКонвој турске војске улази у Сирију
Конвој турске војске улази у Сирију - Sputnik Србија
Пратите нас
Турске снаге су на своје осматрачнице у сиријском Идлибу послале 300 камиона с оклопним транспортерима, самоходним топовима и муницијом, преноси турска телевизија „Хабертурк“.

Према информацијама телевизије, војна техника је превезена на границу са Сиријом, а крајњи циљ је пребацивање наоружања у зону деескалације у Идлибу.

У последње две седмице турски медији јављају да Анкара активно пребацује специјалне снаге и војну технику на границу са сиријским Идлибом.

Раније је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган оптужио Русију и Дамаск за напад на цивиле у Идлибу, истакавши да Анкара намерава да нападне сиријске снаге чак и ван зоне деескалације, уколико Дамаск настави са нападима.

Према договору представника Русије, Ирана и Турске, који је постигнут у мају 2017. године на преговорима у Астани (сада Нурсултан), у Сирији су формиране четири зоне деескалације.

Територија три зоне је током 2018. године прешла под контролу Дамаска. Четврта зона, која се налази у провинцији Идлиб и деловима суседних провинција Латакије, Хаме и Алепа и даље није под контролом сиријских власти. Њен највећи део држе терористи Нусра фронта. Тамо су стални сукоби милитаната и владиних снага.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала