Немачка левица: Откажите вежбе НАТО-а, немојте да љутите Русе

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаБундестаг
Бундестаг - Sputnik Србија
Пратите нас
Распоређивање снага НАТО на руској граници у оквиру војних вежби „Бранилац Европе 2020“ уочи обележавања 75. годишњице победе над фашизмом може увредити руски народ, упозорили су посланици странке „Левица“ у Бундестагу.

У обраћању федералној влади Немачке, посланици су навели да су становници Русије и других постсовјетских држава потомци људи, који су дали највећи допринос у борби против фашизма током Другог светског рата.

„НАТО се неодговорно игра са војном стабилношћу Европе баш уочи обележавања 75. годишњице уласка Црвене армије у Берлин и победе над Хитлеровим фашизмом, а то је увреда за руско становништво и многе људе у земљама бившег Совјетског Савеза“, наводи се у обраћању.

Према мишљењу посланика, немачка влада треба да извуче закључке из историје и да направи корак ка постизању узајамног разумевања и смањењу напетости.

Током предстојећих војних вежби НАТО-а „Бранилац Европе 2020“ учествоваће око 37.000 војника из разних земаља-чланица Алијансе.

Раније је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио да ће то бити „највеће распоређивање америчких трупа у Европи у последњих 25 година“. Вежбе ће трајати од фебруара до јуна.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала