„Покренут крсташки рат против Црне Горе!“ Нова опасна оптужба Подгорице 

© Sputnik / Небојша ПоповићВерници носе велику фотографију митрополита Амфилохија на литији у Подгорици
Верници носе велику фотографију митрополита Амфилохија на литији у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар одбране Предраг Бошковић казао је да је Закон о слободи вјероисповијести искоришћен да се против Црне Горе поведе крсташки рат. Протестне литије, како је рекао, немају никакве везе са законом, већ је, сматра он, намера да се Црна Гора представи као српска држава, којој би се поништила независност изгласана на референдуму 2006. године.

Ту тврдњу Бошковић темељи на иконографији која се може видети на протестним литијама, али и исцртавању српских мотива широм Црне Горе.

Закон о слободи вероисповести, како је рекао, једна теократска организација покушава да искористи како би Црну Гору вратила у средњи вијек, док односе са Србијом, након свих дешавања, оцењује као најлошијим од обнове независности.

„Протести немају везе са законом, јер да је тако, закон би се применио, па би видели да ли он угрожава било чија права. Видимо да то није случај. Видимо иконографију на скуповима, видимо како се означава територија Црне Горе као српске државе, видимо цртање српских мотива“, рекао је Бошковић у интервјуу Радију Црне Горе.

Намера је, каже, да се Црна Гора представи као српска држава, те да се поништи државна независност и наша земља поново врати под скуте Србије, како би се о судбини Црне Горе одлучивало ван наших граница.

Поручује и да не постоји сила која Црну Гору преобратити у теократску државу.

Бошковић је казао да је Демократски фронт (ДФ) превазиђена политичка организација у Црној Гори, те да је Српска православна црква (СПЦ) једини субјект који је могао да генерише просрпски корпус.

Стога су поруке које у последње време стижу из Београда о помоћи српском народу и СПЦ, сматра Бошковић, додатак причи да се што више грађана на попису становништва у Црној Гори 2021. године изјасни као Срби.

То, како је рекао, за циљ има стварање српског карактера Црне Горе.

Саопштио је и да нема недоумицу да су сва дешавања на овим просторима „уиграна“, јер је Балкан, како је подсетио, „кроз историју био место гдје су се сукобљавале многе цивилизације“.

„Кад је у питању ова матрица, нема сумње да је она иницирана и образована сходно ономе што је Русија урадила у Украјини, Грузији, Молдавији. Све креће фронтално из више центара кад су таблоиди и портали у питању“, казао је Бошковић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала