Русија и Немачка: Нови корак у енергетској сарадњи

© Flickr / glawsterЗаставе Русије и Немачке
Заставе Русије и Немачке - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија и Немачка договориле су се на конференцији у Берлину да јачају енергетску сарадњу стварањем немачко-руске радне групе, изјавио је немачки министар економије и енергетике Петер Алтмајер.

Према речима немачког министра, план је да се формира немачко-руска радна група у области енергетике. Та одлука је донета у уторак после састанка с министром за економски развој Русије Максимом Орешкином. 

„Данас сам се с Максимом Орешкином, који је постао помоћник председника, и с руским министром енергетике (Александром Новаком), договорио да направимо немачко-руску радну групу у области енергетике. Питање транзита гаса и довршавање 'Северног тока 2' је једно, тренутно у Европи доживљавамо велику трансформацију у области економије која све више ради на спречавању загађења угљен-диоксидом. У том погледу, требаће нам више природног гаса “, изјавио је Алтмајер.

Конференцију о унапређењу руског инвестиционог имиџа у Немачкој „Иновације - покретач економског раста“ организовала је Немачко-руска привредна комора с Асоцијацијом привредних комора Немачке. На њој учествује више од 500 политичара и топ менаџера немачких и руских компанија, представници концерна и породичних предузећа, укључујући „Сименс“, „Феникс контакт“, „Ренус“, „ВИКА“, „Б. Браун Мелсунген“, „Хермит“ и многе друге.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала