Косовска полиција: Сто полицајаца се лечи због психичких проблема и других болести

© Sputnik / Никола ЈоксимовићКосовска полиција у центру Косовске Митровице.
Косовска полиција у центру Косовске Митровице. - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Након случаја из Гњилана, када је припадница косовске полиције убила родитеље и два брата, Косовска полиција је објавила је да више од сто полицајаца има психичке проблеме и болује од других болести.

Директор Косовске полиције Рашит Ћаљај рекао је да полицајци поред психичких проблема, болују и од рака, преноси Коссев позивајући се на Коху диторе.

Према његовим речима, већина оболелих полицајаца ради на лакшим позицијама.

„Они раде без оружја и опреме због недостатка адекватних закона“, каже Ћаљај.

Он је рекао да сви који се налазе на лечењу због психичких проблема не могу да буду отпуштени с посла, јер то не дозвољавају законски прописи.

Косовски министар унутрашњих послова Агим Вељиу, рекао је да запослени у многим јавним институцијама имају проблеме менталне природе.

„Постоје такви проблеми и у другим институцијама, не само у полицији, већ и у образовању и здравству. Међутим, полицајци су изложени већем ризику јер су наоружани. Чак сам и у ранијим фазама тражио да у области образовања, где сам био, донесем закон о превременом пензионисању неких просветних радника. Пажљиво ћемо радити на томе да донесемо закон о превременом пензионисању полицајаца који имају различите проблеме“, рекао је Вељиу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала