Пентагон: Русија и Турска на прагу великог конфликта

© AP Photo / Ismet Bicen/IHA Транспорт војних возила на југоистоку Турске у близини границе са Сиријом
Транспорт војних возила на југоистоку Турске у близини границе са Сиријом - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија и Турска се приближавају конфликту великих размера у сиријској провинцији Идлиб, изјавио је представник Пентагона Џонатан Хофман.
„Видимо да су се Русија и Турска приближиле већем конфликту у том подручју. Надамо да ће пронаћи решење како би то избегле“, рекао је представник Пентагона.

Осим тога, Хофман је изразио наду да ће међународна заједница наставити да врши притисак на Турску и, што је важније, на Сирију како би она престала да напада на Идлиб.

Министар одбране Турске Мевлут Чавушоглу касније је саопштио да постоји могућност да се састану председници Русије и Турске Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган због заоштравања ситуације у Идлибу.

„На преговорима са руском страном још нисмо достиги тачку на којој би желели да будемо. Можда ће наши лидер одржати састанак. Разменили смо карте са Русима на којима су обележене све наше осматрачнице. Контакти ће бити настављени. Напади сиријског режима се морају прекинути“, рекао је Чавушоглу.

Према његовим речима, напад сиријске војске у Идлибу нарушава Астански процес за решавање сиријске кризе. Он је додао да радикалне групе у Сирији не представљају претњу за руску војску.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала