Путин тражи највиши ниво заштите на Паради победе

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и премијер Дмитриј Медведев са генералима руске војске на војној паради у Москви
Председник Русије Владимир Путин и премијер Дмитриј Медведев са генералима руске војске на војној паради у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин је упутио налог Федералној служби безбедности (ФСБ) да обезбеди највиши ниво заштите на предстојећим масовним међународним догађајима, пре свега обележавању 75. годишњице Победе у Великом отаџбинском рату.

Руски лидер је на седници ФСБ још истакао да је прошла година за ту службу била напета и тешка, али да су заједно са колегама из других институција успели да оперативно и професионално неутрализују озбиљне изазове и ризике по националну безбедност Русије.

Путин је раније рекао да ће обележавање 75 годишњице Победе у Великом отаџбинском рату бити најважнији догађај у овој години. На Параду победе у руској престоници позвани су бројни светски лидери.

Стране тајне службе у Русији и даље врло активне

Председник Русије се током седнице осврнуо и на даљу потребу спречавања позива на агресију, било какве манифестације националне и религијске мржње, као и на континуирану борбу против тероризма.

„Један од главних приоритета ФСБ остаје борба против тероризма. Прошле недеље смо детаљније разговарали о оствареним резултатима у тој области, као и о тенденцији у тој сфери у последњих 10 година. Веома је важно што су у том периоду очуване позитивна динамика и тенденција на том пољу", изјавио је руски лидер на састанку.
© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Путин тражи највиши ниво заштите на Паради победе - Sputnik Србија
Председник Русије Владимир Путин

Руски председник је још нагласио да ће се моћ информационог оружја само повећавати с развојем дигиталних технологија, па је неопходно унапред радити на заштити интереса Русије.

Путин се још осврнуо и на деловање страних тајних служби у Русији.

„Активност страних тајних служби на територији Русије се не смањује и ФСБ мора као и раније - поуздано и ефикасно да  штити информације о најновијим системима наоружања, технике, перспективним војним и индустријским технологијама, као и иновационим научним пројектима, захваљујући којима Русије стиче предност", објаснио је руски лидер.

Путин је у свом говору поменуо и сарадњу Русије и Америке у спречавању терористичких акција.

„Захваљујем се свим страним колегама, а посебно Америци за благовремене информације на основу којих је децембра прошле године спречен потенцијални крвави терористички акт у Санкт Петербургу планиран за новогодишње празнике. Узвратићемо колегама на исти начин", поручио је Путин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала