Протурске снаге кренуле у офанзиву у Идлибу?

© AP PhotoТурска артиљерија гађа позиције Курда на северу Сирије
Турска артиљерија гађа позиције Курда на северу Сирије - Sputnik Србија
Пратите нас
Турска војска је кренула у офанзиву на позиције сиријске војске у провинцији Идлиб, написао је на твитеру новинар Чарлс Листер.

Према његовим информацијама, операција се изводи у Најрабу, у подручју где је раније био оборен један од хеликоптера сиријске војске. На ту страну је кренула колона турске војне технике, укључујући тенкови. Чује се и артиљерија паљба.

У офанзиви учествују како турска војска, тако и борци оружане опозиције, јавља телевизија Ал Џазира, Према подацима једног од посматрача, у борбама поред Најраба уништена су два тенка сиријске војске, док је један Т-72 и једно пешадијско борбено возило заплењено.

Заузимање Најраба — први је део операције опозиције за повратак контроле над градом Саракиб који се налази на раскрсници два кључна аутопута у Сирији M4 и M5, објашњава опозициони новинар Асад Хана. Саракиб се налази седам километара источно од Најраба, којег је почетком фебруара заузела сиријска војска заједно са трасом М5, чија контрола ће омогућити слободно кретање по целој Сирији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала