Амерички обавештајци упозорили: Већ почело мешање Русије у процес председничких избора, Трамп бесан

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEАмерички председник Доналд Трамп
Амерички председник Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Представници америчке обавештајне службе упозорили су чланове америчког Конгреса да је Русија већ почела с мешањем у процес председничких избора с циљем да актуелни председник Доналд Трамп поново буде изабран.

О томе пише „Њујорк тајмс“ позивајући се на пет извора.

Према наводима америчког листа, помоћницa директора Националне обавештајне службе Шелби Пирсон је 13. фебруара током брифинга пред Одбором Конгреса за обавештајне послове изнела те наводе.

И републиканци и демократе тражили су да им се предоче докази за то, али за сада није познато када би информације о томе могле да им буде достављене. 

Лист пише да је то разбеснело председника Трампа јер сматра да ће сада демократе то искористити против њега.

Неки извори тврде да је Трамп после тог брифинга критиковао одлазећег шефа обавештајних служби Џоа Мегвајера што је уопште дозволио да до брифинга дође.

Посебно га је изиритирало то што је брифингу присуствовао демократа из Калифорније Адам Шиф који је учествовао у покретању импичмента.

Пре два дана Трамп је поставио садашњег амбасадора САД у Немачкој Ричарда Гренела за вршиоца дужности директора Националне обавештајне службе.

И мада неки спекулишу да је поменути брифинг утицао на такву Трампову одлуку, неименовани саговорници америчког дневника тврде да су оставка Мегвајера и брифинг коинциденција.

На самом брифингу Трампове присталице су довеле у питање ове наводе, истичући да Трамп има веома чврст став према Русији.

Председнички избори у Америци одржаће се у новембру а сада је у току унутарпартијска трка у Демократској странци за председничког кандидата.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала