Америка добила захтев Турске за испоруку „Патриота“

CC BY 2.0 / Flickr / Mark Holloway / Лансирање ракете из система "Патриот"
Лансирање ракете из система Патриот  - Sputnik Србија
Пратите нас
САД још нису донеле одлуку по питању испорука противваздушних ракетних система „Патриот“ Турској, јавља Анадолија, позивајући се на извор у Вашингтону.
„Стигао нам је захтев (за испоруку „Патриота“). Међутим, у овом тренутку одлука није донета“, рекао је амерички чиновник турској агенцији.

Раније је агенција Блумберг, позивајући се на извор у Анкари, јавила да је Турска од Сједињених Америчких Држава затражила два система за противваздушну одбрану „Патриот“ за обуздавање сиријских трупа које Русија подржава из ваздуха.

Према подацима агенције, Турска тражи да се „Патриот“ распореди на њеној јужној граници и „дозволи јој да слободно кажњава све будуће нападе сиријских трупа које Русија подржава из ваздуха“.

Министарство одбране Турске саопоштило је јуче да су у ваздушном нападу у Идлибу погинула два турска војника, а пет је рањено.

Протурски терористи су уз подршку турске артиљерије пробили одбрану сиријске војске у Кминасу и Најрабу, саопштио је раније руски Центар за помирење зараћених страна у Сирији. Руски авиони Су-24 бомбардовали су терористе који су се пробили, што је омогућило сиријским трупама да успешно одбију све нападе. Центар за помирење позвао је турску страну да престане да подржава терористе и снабдева их оружјем.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала