Данило Киш, књижевно чудо створено из ожиљка 

Орбита културе
Орбита културе - Sputnik Србија
Пратите нас
Да ли ће годишњица рођења једног од највећих европских писаца друге половине прошлога века, „књижевног чуда“ Данила Киша, протећи у тишини, као што је мање-више протекла и годишњица његове смрти 15. октобра?

Морамо ли гласније и више говорити о људима чије дело представља високу вредност, не само уметничку – нека су од питања за Гојка Божовића, главног уредика издавачке куће „Архипелаг“ и Александра Мандића, режисера Кишовог документарног серијала „Голи живот“

Нови руски филм „Слуга“ , који је после премијерног приказивања ушао у лигу најгледанијих филмова свих времена у Русији, окупио је велики број глумачких асова, па се поред српског глумца Милоша Биковића у главној улози, на платну нашао и великан руске кинематографије Иван Охлобистин.

У ексклузивном разговору за Спутњик овај глумац, режисер, сценариста, писац и свештеник говори о свом животу, популарности, каријери, али и о сарадњи и познанствима са српским глумцима и режисерима.

А дa ли су те давне јесени 1970. године, када су основали Ју групу, знали да ће после пола века бити гости Куће славних, колико је брзо протекло време од прве песме „Нона“,  знају ли колико је љубави отпочело уз прве тактове песме „Црни лептир“  и зашто их и данас често називају „српски Стонси“, за Спутњикову „Орбиту културе“ откривају  оснивачи  легендарне "Ју групе", Драги и Жика Јелић.

Слушајте нас у суботу у 10 сати на таласима Радија Студио Б.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала