Лепоте Русије од Бајкала до Балтика - 10 руских регија отворило врата српским туристима /видео/

© Sputnik / Радоје ПантовићРуски штанд на Сајму туризма
Руски штанд на Сајму туризма - Sputnik Србија
Пратите нас
Туристички потенцијал руских региона, од Бајкала до Балтика, представљен је на овогодишњем Сајму туризма у Београду, а посетиоци ће до 23. фебруара моћи да се упознају са руским културним и историјским благом, њиховим традицијима и занатима.

Лепоте и богатство 10 руских регија – Калушки, Рјазански, Тверски, Тулски, Тјуменски региони и републике Коми, Крим и Бурјатија, широм отварају врата српским туристима. Како за Спутњик каже Олга Јарилова, заменица министра Министарства културе Руске Федерације, ово је четврто учешће Русије на Сајму туризма у Београду.

„Пре пет година смо први пут дошли као мала делегација која се састојала од само једне области и једног туристичког представника, али смо том приликом увидели велики потенцијал овог сајма, који се с пуним правом назива највећим на Балкану, па смо одлучили да од наредне године Русија учествује у пуној мери. Сада већ можемо да сумирамо досадашње резултате и можемо рећи да је наша делегација сваке године све бројнија, а број области које се представљају на сајму расте," каже Јарилова.

Она додаје да, судећи према броју посета на штанду, интересовање за оним што Русија нуди је велико.

„То је приметно и на основу туристичког промета између наше две земље који је све већи. Ми сваке године припремамо нове туристичке пројекте и маршруте и у складу са њима у Србији представљамо и области у којима се планирају туристичке посете“, напомиње Јарилова.
© Sputnik / Радоје ПантовићТуристичка понуда Русије представљена на Сајму туризма.
Лепоте Русије од Бајкала до Балтика - 10 руских регија отворило врата српским туристима /видео/  - Sputnik Србија
Туристичка понуда Русије представљена на Сајму туризма.

Лепоте Русије у понуди

Туристима из Србије биће понуђене специјалне маршруте - "Царски пут" - повезан са историјом краљевске породице који обједињује неколико региона - од Москве и Санкт Петербурга до Сибира, Тјумена и Тоболска, као и "Русија - родно место астрономије" и "Сребрна огрлица", у којој су нанизани древни градови северозападне Русије. У понуди су и викенд туре, програми породичног одмора, велнес, ходочашћа и гастрономске туре.

Посебно интересантна свакако је Бурјатија. Према речима Марије Бадмациренове, министарке туризма ове руске републике, Србију и Бурјатију повезује историја развоја руске државе и дуга историја међусобних односа за које је заслужан Сава Владиславић Рагузински, оснивач древног руског града Кјахте и престонице “пута чаја”, града у коме је потписан споразум између Кине и Русије.

© Sputnik / Радоје ПантовићОбука за чувену руску традиционалну сликарску технику „гжељ“.
Лепоте Русије од Бајкала до Балтика - 10 руских регија отворило врата српским туристима /видео/  - Sputnik Србија
Обука за чувену руску традиционалну сликарску технику „гжељ“.
„Ми овде представљамо Русију и Бурјатију у којима живи неколико вероисповести, култура, националности - што све чини нашу велику отаџбину Русију. Драго нам је што смо у прилици да поделимо лепоту и емоције са нашим будућим гостима. Желели бисмо да поручимо свима да посете Бурјатију и Бајкал који нуди своје лепе плаже на јужној и источној обали, а ту је и центар будизма у Русији. Осим планина и природе, нудимо и одличну националну кухињу, па ће се у складу са тим на Сајму одржати гастрономски сат Русије и том приликом ће гости моћи да се почасте нашим чајем, медом, слатким од облепихе (пасјег трна)“, објашњава Марија Бадмациренов.

Сликање са Матрјошком, дегустација традиционалних руских јела, савладавање чувених техника „гжељ“ и „жостово“… Све ово, и још пуно тога Русија нуди српским туристима.

© Sputnik / Радоје ПантовићБурјатија је позната и по изузетно лепим девојкама. Тако је у руској делегацији на Сајму и Арјуна Бубејева, Мис Монголских нација 2016. године.
Лепоте Русије од Бајкала до Балтика - 10 руских регија отворило врата српским туристима /видео/  - Sputnik Србија
Бурјатија је позната и по изузетно лепим девојкама. Тако је у руској делегацији на Сајму и Арјуна Бубејева, Мис Монголских нација 2016. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала