Рањеном "Шкаљарцу" забрањен улазак у Немачку, пребачен у Турску

CC0 / Pixabay / Мафија - илустрација
Мафија - илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Игор Крстовић (35), који је недавно тешко рањен у пуцњави у Подгорици, а кога полиција повезује са „шкаљарским кланом“ пребачен је из Хановера у Турску, преносе немачки медији који наводе да му је изречена забрана уласка у Немачку од пет година.

Крстовићев адвокат рекао је за немачке медије да му је непријатно што се „дигла прашина“ око његовог лечења у Хановеру и додао је да он добровољно напушта земљу.

Подгорички протал ЦдМ подсећа да је Крстовићу јуче уручено решење о протеривању, јер, како је објашњено, његов боравак на Медицинском универзитету у Хановеру, према оцени надлежних безбедносних органа, представља претњу јавној безбедности и реду.

Претходно је немачка јавност данима оштро осуђивала надлежне зато што Крстовића даноноћно чува локална полиција, тражећи да он сам сноси трошкове обезбеђења, а не да то иде на терет немачких пореских обвезника.

Крстовић је на лечење у Хановер транспортован 7. фебруара, десетак дана након што је тешко рањен хицима из аутоматског оружја у зетском насељу Балијаче.

На Крстовића су док се налазио у свом возилу марке Мерцедес, засад непознати нападачи из аутомобила у покрету испалили скоро тридест хитаца.

Због сумње да је учествовао у покушају ликвидације пре три дана ухапшен је Драгиша Булатовић, а након што су његови отисци прстију нађени на флаши бензина којом је запаљен аутомобил Голф 5 из којег је пуцано на Крстовића.

Полиција сумња да је покушај Крстовићеве ликвидације наставак обрачуна которских криминалних кланова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала