Америка жели по сваку цену да сачува жариште отпора Дамаску у Идлибу

© REUTERS / Rodi SaidАмерички војници у Сирији
Амерички војници у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе настоје да одрже жариште отпора Дамаску у Идлибу, скривајући се иза „оптужби“ на рачун Русије, сматра шеф међународног комитета Савета федерације Константин Косачов.

Косачов се осврнуо на писмо, које је руководство комитета америчког Представничког дома за међународна питања упутило државном секретару САД Мајку Помпеу, оптужујући Русију за злочине у Сирији.

„Амерички конгресмени у писму Помпеу апеловали су да се примене економске мере против оних који су одговорни за пораст насиља у сиријској провинцији Идлиб“, саопштио је руски сенатор.

Међутим, он подсећа да није реч о онима који су заиста одговорни за крвопролиће, односно терористима, који су наставили са нападима почетком фебруара упркос покушајима да се у тој области уведе режим прекида ватре.

Уништена Рака - Sputnik Србија
Уништена сиријска Рака: Како се данас живи у некадашњем калифату /видео/

„Према већ познатој шеми, они желе да казне оне који се боре против тероризма“, констатовао је Косачов.

Према његовим речима, циљеви Американаца, и осталих који су незаконито присутни на сиријској територији, поптуно су очигледни чак и онима који не осећају симпатије према Башару Асаду и његовим савезницима.

„Уколико буде неутралисано и последње уточиште терориста у Сирији, то значи да ће земља бити под контролом законитих власти у Сирији. Све акције незваних 'гостију' на сувереној сиријској територији, од војних до незаконитих економских акција, биле би под још већим међународно-правним питањем“, указао је сенатор.

Он објашњава да се иза апела о моменталном прекиду напада на становнике Идлиба не крије брига о самим становницима, него жеља да по сваку цену сачувају платформу за супротстављање Дамаску.

„Цивилно становништво провинције је истовремено и талац терориста и инструмент западног притиска“, закључио је Косачов.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала