САД ускратиле визу још једном руском дипломати

© Sputnik / Нэнси Сисель / Уђи у базу фотографијаВасилиј Небензја
Василиј Небензја - Sputnik Србија
Пратите нас
Америка није издала визу за учешће у раду једног од тела Уједињених нација службенику Министарства иностраних послова Георгију Михноу, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.
„Можда сте приметили да је на дневном реду данашњег састанка првобитно најављено присуство другог руског представника. Његово одсуство у сали још један је резултат неуспеха земље домаћина да испуни своје обавезе из споразума о централним телима УН у вези са издавањем  виза“, рекао је Небензја на седници посвећеној борби против снабдевања терориста оружјем.

Тај руски дипломата је на том скупу требало да представља Русију.

Василиј Небензја је истакао да „такво понашање озбиљно нарушава репутацију Сједињених Америчких Држава“.

Седиште Уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија
УН забринуте због неиздавања америчких виза члановима руске делегације

Подсетимо, 2019. године осам чланова руске делегације при Првом одбору Генералне скупштине Уједињених нација није добило америчке визе.

С тим у вези Русија је предложила да се тај комитет, који се бави питањима разоружања и међународне безбедности, пребаци у Беч или Женеву.

Чак су и УН реаговале на одлуку Америке да не изда визе појединим члановима руске делегације изразивши забринутост, јер, како су тада навеле у саопштењу, од тога зависи колико ће та међународна организација бити способна да функционише у земљи домаћину.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала