Трамп критиковао доделу Оскара јужнокорејском филму: „Да ли је то нормално?"

© AP Photo / Chris PizzelloБонг Џун Хо, Оскар
Бонг Џун Хо, Оскар - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп критиковао је доделу главног Оскара филму јужнокорејског редитеља Бонг Џун Хоа „Паразит“, рекавши да САД имају довољно проблема са Јужном Корејом у сфери трговине, и да „није нормално да јој доделе награду за најбоље филмско остварење године".

„Колико су лоше награде филмске академије ове године? И победник је филм из Јужне Кореје. Шта се, доврага, тамо догађа? Имамо довољно проблема са Јужном Корејом у сфери трговине, и онда им они доделе награду за најбоље филмско остварење године. Да ли је то нормално? Не знам. Вратите нам 'Прохујало с вихором', молим вас... Мислио сам да је то награда за најбољи страни филм, али не. Да ли се то уопште раније догађало?“, рекао је амерички председник, говорећи на митингу у Колораду, пренела је телевизија „Фокс њуз“.

Филмско остварење „Паразит“, јужнокорејског редитеља Бонг Џун Хоа, освојило је чак четири Оскара, од којих се највише истичу они за најбољи филм и најбољег редитеља. У Холивуду је ово историјски моменат, јер је „Паразит“ први филм ван енглеског говорног подручја који је освојио Оскара, а добио је и признања за најбољи међународни филм и најбољи сценарио.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала