Милачић одбрусио Миловом министру одбране: Ордење зла!

© Фото : Права Црна ГораМарко Милачић и Предраг Бошковић
Марко Милачић и Предраг Бошковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Црне Горе Марко Милачић  рекао је данас да црногорски министар одбране Предраг Бошковић и треба да врати орден Светог Саве Српској православној цркви јер је „баш он отелотворење свега против чега се Свети Сава у себи и ван себе борио“.

Милачић је тако одговорио Бошковићу на изјаву да ће му бити задовољство да врати орден СПЦ.

„Морате га вратити јер сте баш ви отелотворење свега против чега се Свети Сава у себи и ван себе борио: окупирана душа. Ви имате око двије хиљаде војника којима браните да буду божији, али им не браните да пуцају по другим континентима, да убијају и друге и себе да би сте ви, у свом комотном петом министарском кабинету, примали благослов вашег предсједника, његове похвале, да бисте бројали од њега добијено ордење зла“, рекао је Милачић.

Милачић је рекао и да је црногорски министар одбране „војник без ратишта“.

„Немате ви, господине Бошковићу војску ЈНА, већ војску бројности осредњег црногорског села. И да оду из литија од двеста хиљада нас, њихово одсуство се неће осјетити. А они неће отићи. Све више одлазе од вас министре, и то душом и срцем“, рекао је Милачић.

Лидер Црне Горе је подсетио и да је пре неколико дана на литијама на северу шетао и причао са једним војником.

„То није војник ваше војске, иако га ви плаћате, то је војник христове војске. Тај млади витез, ваш радник, живот би дао за људе у литијама. За нас. Не и за вас. Тај младић заслужује орден Светог Саве. Не ви“.

„Вратите орден Светог Саве, јер ће тај орден на грудима вашег официра Здравка Касалице, али и многих других војника „ваше“ војске, опет најсветије засијати“, закључио је Милачић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала