Амерички разарач ушао у Црно море

CC BY 2.0 / Flickr / US Navy, MC1 Theron J. Godbold / Амерички ракетни разарач "Рос"
Амерички ракетни разарач Рос - Sputnik Србија
Пратите нас
Црноморска флота Русије прати кретање америчког ракетног разарача „Рос“ који је ушао у воде Црног мора, наводи се у саопштењу Националног центра за управљање одбраном Русије.
„Снаге и средства Црноморске флоте започеле су праћење дејстава разарача америчке морнарице (са вођеним ракетним оружјем) „Рос“, који је у Црно море ушао 23. фебруара 2020“, наводи се у саопштењу.

Разарач је наоружан крстарећим ракетама „томахавк“ и системом за противракетну одбрану „Иџис“. Заједно са америчким разарачима „Портер“, „Доналд Кук“ и „Карни“ стално је распоређен у Европи у шпанској војној бази у Роти. Ови бродови, заједно са копненим базама противракетне одбране „Иџис“ у Пољској и Румунији, део су програма изградње европског фазног адаптивног система противракетне одбране.

Амерички војни бродови периодично улазе у Црно море.

У децембру прошле године исти разарач је ушао у југозападни део Црног мора и такође су га пратиле снаге Црноморске флоте. У новембру су руска фрегата „Адмирал Есен“ и мали ракетни бродови „Вишњи Волочек“ и „Орехово-Зуево“ такође пратили разарач „Портер“ америчке морнарице, који је ушао у јужни део Црног мора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала