Италија због коронавируса затвара школе и цркве, забрањује скупове, крајња мера - карантин за Милано

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаМикробиолошка лабораторија
Микробиолошка лабораторија  - Sputnik Србија
Пратите нас
Гувернер италијанске регије Ломбардије Атилио Фонтана обуставио је све манифестације и догађаје на јавним, али и приватним местима ради заустављања ширења коронавируса. Забрана укључује све културне, рекреативне, спортске, али и верске догађаје.

У склопу тога биће затворени и музеји и друге културне институције, цркве и друге верске службе, за шта су све бискупије примиле наредбу, преноси „Јутарњи лист“ писање италијанских медија. Регионални већник Ђулио Галера је за „Коријере дела сера“ рекао да се разматра и могућност да се затворе и трговине.

​У случају да ситуација ескалира, могле би да буду примењене и ригорозне мере, сличне оним у кинеским градовима погођеним коронавирусом, као што је Вухан, рекао је у гостовању на телевизији Раи 3 Атилио Фонтана. Додао је, ипак, да је уверен да до тога неће доћи.

„Не мислимо да ће доћи до тога да морамо изолирати и затворити Милано. То би било незамисливо“, рекао је.

​Како је додао, јавне службе за сада остају отворене. У току су испитивања какав је развој епидемије коронавируса, па се припрема систем превенције како би се спречило његово ширење. Предвиђене мере би укључивале обуставу јавних догађаја и окупљања било које природе, сусрете на јавним и приватним местима, било да су у питању рекреативни, спортски, верски или културни догађаји, обуставу школских и високошколских активности, стручних курсева и слично.

Градоначелник Милана Ђузепе Сала најавио је затварање школа у том граду.

„Много је догађаја у граду. Не могу да замислим затварање града и отказивање баш свега, али оно што није обавезно и неопходно, можда би било разумно одложити“, рекао је градоначелник Милана.

Сала је додао да би ове мере требало да трају недељу дана, те да сматра да ће то бити довољно.

Сматра се да је епидемија коронавируса у Италији највеће ван територије Азије. Број заражених коронавирусом у Италији порастао је на 62, а највише случајева, чак 46, забележено је у северној регији Ломбардија. У Италији су од последица овог вируса преминуле три особе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала