Русија у Београду обележила Дан браниоца отаџбине: Одата пошта страдалима у рату /видео/

© ФотоРусија у Београду обележила Дан браниоца отаџбине
Русија у Београду обележила Дан браниоца отаџбине - Sputnik Србија
Пратите нас
Поводом Дана бранилаца Отаџбине, националног празника Русије, амбасадори Русије, Белорусије, Казахстана као и представници Србије и Азербејџана положили су данас венце на Спомен-обележје ослободиоцима Београда, Споменик црвеноармејцу као и на Спомен-костурницу руских војника, страдалих у Првом светском рату.

Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко рекао је да тај велики празник Дан бранилаца Отаџбине, добија посебан значај ове године када се обележава велики јубилеј 75. година победе у Другом светском рату.

„Ово је велики празник у Русији, празник патриотизма, поноса са отаџбином Русијом, а пре свега поноса на нашу војску и војнике. Војску која је сада најмодерније опремљена и спремна за све изазове данашњице“, рекао је амбасадор Русије.

Боцан-Харчеко је додао да Русија обележава овај дан и у Србији, одмах након посете министра одбране Сергеја Шојгуа нашој земљи, која je допринос развоју сарадње Београда и Москве на војном и војнотехничком плану.

„Венце смо данас положили у знак сећања и памћење на браниоце и српске и руске у Првом и Другом светском рату, празник је још једна спона духовиних, културних и братских веза између Србије и Русије“, рекао је Боцан-Харченко.

© Фото : Сенка МилошРусија у Београду обележила Дан браниоца отаџбине: Одата пошта страдалима у рату
Русија у Београду обележила Дан браниоца отаџбине: Одата пошта страдалима у рату /видео/ - Sputnik Србија
Русија у Београду обележила Дан браниоца отаџбине: Одата пошта страдалима у рату

Церемонији полагања венаца присуствовали су амбасадори Белорусије и Казахстана Валериј Бриљов и Габит Сиздикбеков, представници амбасаде Азербјеџана, Војске Србије, Министарства за рад, борачка и социјална питања, као и помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић.

Председник Србије Александар Вучић је тим поводом јуче руском председнику честитао празник.

„Честитам Вам Дан бранилаца Отаџбине, дан који је више од празника, јер је симбол херојске и славне историје Русије, патриотизма руске војске и њеног јединства са народом“, рeкао је Вучић и истакао да му је част што је Србија у тешким историјским тренуцима била на истој страни, страни истине и правде.

© Sputnik / Сенка МилошВенци положени у знак сећања на браниоце и српске и руске у Првом и Другом светском рату
Русија у Београду обележила Дан браниоца отаџбине: Одата пошта страдалима у рату /видео/ - Sputnik Србија
Венци положени у знак сећања на браниоце и српске и руске у Првом и Другом светском рату
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала