Америка прети наследнику Сулејманија: Стићи ће те судбина генерала

© AP Photo / Vahid SalemiЕлитни одред Кудс, на чијем челу се већ 15 година налази генерал Сулејмани, ударна је песница спољне политике Ирана, нешто као ЦИА и руски ГРУ заједно, броји око 30.000 бораца. Он се бави обавештајном делатношћу и извођењем војних операција у иностранству. Од 1979. године бавио се извођењем диверзантских акција против непријатеља Ирана као и ширењем спољнополитичког утицаја на Блиском истоку.
Елитни одред Кудс, на чијем челу се већ 15 година налази генерал Сулејмани, ударна је песница спољне политике Ирана, нешто као ЦИА и руски ГРУ заједно, броји око 30.000 бораца. Он се бави обавештајном делатношћу и извођењем војних операција у иностранству. Од 1979. године бавио се извођењем диверзантских акција против непријатеља Ирана као и ширењем спољнополитичког утицаја на Блиском истоку.  - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјални представник САД за Иран Брајан Хук запретио је новом команданту специјалне јединице „Кудс“, иранског Корпуса чувара исламске револуције, Есмаилу Канију судбином Касема Сулејманија, ако не престане да убија Американце.
„Ако Кани настави да убија Американце, очекује га иста судбина. Председник Трамп је пре неколико година објаснио да ће на сваки напад на Американце или интересе САД уследити одлучујући одговор. То је председник и показао (на дан убиства Сулејманија)“, изјавио је специјални представник САД у интервјуу листу „Ашарк ел Авсат“.

Он је нагласио да САД настављају да подржавају ирански народ. По његовим речима, обични Иранци су осуђени на патњу због актуелног режима у земљи.

Тензије између САД и Ирана су достигле врхунац након што је у америчком ваздушном нападу дроном убијен ирански генерал Касем Сулејмани, што је изазвало ракетни напад Ирана на војну базу у Ираку у којој су стационирани амерички војници.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала