Десет најбогатијих породица на свету има приход колико Немачка, Француска и Велика Британија заједно

© AFP 2023 / Leigh VogelЖаклин Марс са Дејвидом Рубинштајном
Жаклин Марс са Дејвидом Рубинштајном - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
"Лепота је пролазна, али дијаманти и новац трају вечно", ово је вероватно мото најбогатијих породица света. Десет најбогатијих породица има, рекло би се, шокантан колективни приход од невероватна 3,4 трилиона долара, што је одговара бруто друштвеном производу Немачке, Велике Британије и Француске заједно.

Ово је десет најбогатијих породица на свијету

Породица Дима из Француске у чијем се власништву налази бренд „Ерме“ има богатство вредно 49,2 милијарде долара. Први новац за породицу Дима зарадио је покојни Тијер Ерме 1837. године. У 21. веку ова марка прерасла је у глобални модни бренд.

На деветом месту налази се породица Брин из Сједињених Америчких Држава. Њихово богатство процењено је на 51,1 милијарду долара. Сергеј Брин је интернетски технолошки моћник и суоснивач компанија попут „Гугла“ и „Лерија“. Тренутно обавља дужност председника у матичној компанији „Алфабет Инк“. Бриново богатство дели његово двоје деце. Недавно се развео од супруге Ане Вројицицки, која је такође богата, а процењена вредност њене имовине је 480 милиона долара, преноси Кликс.

Богатство породице Амбани из Индије процењено је на 52,3 милијарде долара. Дирубхај Амбани био је суоснивач компаније „Рилајенс Индастриз“. Његово богатство се дели равномерно између његових синова који су данас већински деоничари компаније.

Породица Пејџ из САД има богатство које је процењено на 52,4 милијарде долара. Лери Пејџ је суоснивач „Гугла“ а сада је извршни директор компаније „Алфабет Инк“. Своје богатство дели са супругом Лусиндом Саутоворт и њихово двоје деце.

Породица Албрехт из Немачке има богатство вредно 53,5 милиона долара. Новац су зарадила два брата - Карл и Тео Албрехт који су оснивачи супермаркета „Алди“. Ланцима сада управљају њихова деца.

© Фото : PixabayСкоро сви знају за чоколадице "сникерс", али вероватно мало ко зна да иза њих стоји најбогатија фамилија на свету.
Десет најбогатијих породица на свету има приход колико Немачка, Француска и Велика Британија заједно - Sputnik Србија
Скоро сви знају за чоколадице "сникерс", али вероватно мало ко зна да иза њих стоји најбогатија фамилија на свету.

На петом месту налази се породица Чакри из Тајланда. Њихово богатство процењено је на 60 милијарди долара. Чакријеви последњих 237 година владају на Тајланду, а становништво се према њима односи с поштовањем. Породицу чине 22 монарха који контролишу богатство од 60 милијарди долара.

Породица Елисон из САД је на четвртом месту. „Тешки“ су чак 61,8 милијарди долара. Лери Елисон је суоснивач глобалне корпорације „Оракл“.

На трећем месту је породица Закерберг из САД. Њихово богатство процењено је на 63 милијарде долара. На челу породице је Марк Закерберг, оснивач царства. Своје огромно богатство дели са супругом Присилом Чен и двема кћеркама. Недавно је изјавио како ће велики део богатства поклонити у добротворне сврхе.

Породица Слим из Мексика има богатство вредно 64,9 милијарди долара. Они су били најбогатији на свету у периоду између 2010. и 2013. године. Богатство су стекли с компанијом „Групо Карсо“.

Породица Марс из САД на првом је месту најбогатијих породица на свету. Њихово богатство процењено је на 70,8 милијарди долара. Власници су компаније „Марс“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала