Ово је пет највећих заблуда о пуњењу и батерији мобилног телефона

© Фото : ПиксабејПуњење мобилног телефона
Пуњење мобилног телефона - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Да ли пуњење телефона током целе ноћи скраћује животни век батерије? Ево одговора на многе заблуде у вези са батеријом вашег мобилног телефона.

Иако крајњи циљ овог мита није у потпуности неистинит, ради се, ипак, о погрешној претпоставци. Многи верују да остављање телефона на пуњачу током целе ноћи може да доведе до проблема повезаних са пуњењем или до краћег живота батерије. Ипак, паметни телефони су довољно паметни да спрече да се њихове батерије преоптерете.

Међутим, постоји проблем “отровног пуњења”, што може да доведе до краћег живота батерије.

Када батерија вашег паметног телефона достигне 100% напуњеност, пуњење се аутоматски искључује. Једном када батерија падне на 99%, батерија се полако поново пуни да би се вратила до 100% и на тај начин одржавала потпуну напуњеност.

Иако је то проблем, многи произвођачи данас успоравају брзину пуњења телефона када дође до 80% или имају сличне “тактике”, преноси Б 92.

Укратко, пуњење телефона преко ноћи дефинитивно неће преоптеретити батерију.

Ако се батерија увек испразни до краја, трајаће дуже

Ово можда има највећи контраефекат од свих митова. Супротно увреженом мишљењу, пуштање да се батерија увек испразни до краја и пуњење одједном апсолутно не штити њену дуговечност.

У ствари, многи стручњаци су изјавили да је идеалан начин да користите батерију паметног телефона тако што ћете је напунити кад приближно достигне ниво од 20-30%, што би требало да буде оптимално за дуговечност батерије.

CC0 / Pixabay / Мобилни телефон
Ово је пет највећих заблуда о пуњењу и батерији мобилног телефона - Sputnik Србија
Мобилни телефон

За оне који имају адаптере за брзо пуњење, идеално је да своје телефоне напуне када имају око 20% батерије, и онда да их пуне до око 90%.

Пуњење на хладним површинама штити батерију

Неки телефони се греју док се пуне. Као резултат тога, многи сматрају да је боље уколико ставе телефон на хладну површину или испред вентилатора док се пуни.

Иако је истина да топлота може да успори рад телефона и да негативно утиче на батерију, постављање на хладну површину није решење. Заправо, држање на хладним површинама када се телефон пуни доводи до стварања металног литијума у батеријама.

Ово доприноси још бржем пражњењу.

Коришћење телефона током пуњења утиче на животни век батерије

Не, коришћење телефона док је напуњен не утиче на дуговечност батерије.

Једини утицај који ово има је да пуњење може да потраје дуже, што такође не би требало да буде велики проблем ако на телефону не обављате нешто превише захтевно док се пуни.

Међутим, будите сигурни да не убрзавате пропадање батерије користећи телефон док је на пуњачу, пише сајт 91 мобилес.

Укључен вај-фај троши пуно батерије

Ово је једна од главних заблуда које многи имају у вези са батеријама паметних телефона.

Чак и ако је Wи-Фи укључен све време док је телефон на пуњачу, то троши мало енергије. Врло мали део батерије вашег телефона биће истрошен ако стално остављате вај-фај укљученим.

Следећи пут кад одлучите да искључите вај-фај, имајте на уму да ће то учинити много више користи за ваш новчаник због уштеде мобилних података, него што ће донети штете батерији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала