Русија: Спремни смо да откријемо део техничке преписке са Вашингтоном

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва је спремна да пружи доказе да се није мешала у изборни процес у САД, али Вашингтон наставља да одбија дијалог, изјавио је шеф департмана Министарства иностраних послова Русије за међународну информациону безбедност Андреј Крутских. Русија је спремни да открије део техничке преписке са САД како би доказала неоснованост тих оптужби.

„Потпуно нам је нејасно, на чему се заснивају те оптужбе. Међутим, ми смо спремни да разговарамо о њима“, рекао је Крутских за „Комерсант“, говорећи о извештају америчког Министарства правде о „мешању“ Русије у председничке изборе 2016. године.

„Више пута смо предлагали Американцима да седнемо за преговарачки сто и разговарамо о свакој конкретној оптужби. На нивоу професионалаца, а не кроз медије, као што они раде. Ми смо предлагали да разменимо политичке гаранције од немешању у међусобне ствари, као што смо урадили 1933. године. Међутим, они су одбацили тај предлог и настављају да одбијају преговоре“, додао је Крутских.

Он је подсетио да је Москва и пре изразила спремност да открије део техничке преписке са Вашингтоном, како би једном и заувек решила то питање.

„На жалост, одговор из Вашингтона је био одбијање, са објашњењем да се ради о осетљивим материјалима“, навео је Крутских.

Подсетимо, одмах након избора у Америци 2016. године, америчке обавештајне службе су оптужиле Русију за мешање у изборни процес, а америчког председника Доналда Трампа за заверу и сарадњу са Москвом. Иако су и Кремљ и Бели дом одбацили овакве оптужбе, покренута је истрага која је трајала готово две године..

Истрага о мешању у америчке изборе трајала је готово две године. Прошлог пролећа, Роберт Милер, тадашњи специјални тужилац, признао је да не постоје докази о завери Трампа или његових сарадника са Москвом. Без обзира на то, он је оптужио групу руских грађана за мешање у изборе. У Кремљу су изјавили, да без обзира на оптужбе, Милер није доставио одговарајуће доказе. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала