Вучић: Очекују нас велики притисци, нећу прихватити ништа што би понизило Србију

© Фото : RADE PRELICАлександар Вучић на седници ГО СНС
Александар Вучић на седници ГО СНС  - Sputnik Србија
Пратите нас
Пред нама је тежак период у политичком смислу, очекују нас велики притисци поводом Косова, рекао је данас председник СНС и Србије Александар Вучић и поручио да неће прихватити ништа што би понизило или осрамотило Србију.

„Грдно су се преварили они који маштају да ће да нам подвикну, а ми да признамо независност Косова“, рекао је Вучић на седници Главног одбора странке.

Зна, каже, сваког од званичника у свету и шта мисле о решавању косовског питања:

„Знам како ће да изгледа то што ће да нам ставе, плус минус једну тачку. То ће бити нешто да не можемо да прихватимо, а да не би смели да одбијемо“, објаснио је Вучић.

Истакао је да ће урадити најбоље за Србију:

„Нећу да прихватим нешто што би понизило или осрамотило Србију“, поручио је.

Подсећа да осам година слуша приче како је издајник и да треба да преда Косово које су, како каже, „они изгубили и предали“.

„Сваког дана држе патриотске придике, а ми смо успели да сачувамо мир и стабилност и да сачувамо наш народ на КиМ“, истакао је Вучић, те да добијемо време за сређивање економије, да позицију Србије померимо значајно на „бољу страну“, да можемо да се питамо и одлучујемо.

Вучић је истакао и да ће Србија наставити европским путем.

„Имајте поверења, знамо шта радимо и како и због чега можемо да баштинимо вредности и економски да напредујемо", поручује.

Поручио је и да ако неко припрети Србији због сарадње са Русијом и Кином, да су нам то пријатељи и да ћемо наставити са њима сарадњу.

По питању региона, тражи:

„Немојте да одговарате ни на каменице, ни на увреде. Не треба нам мжња према Црногорцима или било коме другом. Ми треба да покажемо да смо другачији“, истакао је Вучић.

Он је рекао да ће Србија штитити интересе српског народа, било у Републици Српској или Црној Гори или негде друго, али мирно, не угрожавајући ничији интегритет.

„Најважнији циљ је да сачувамо мир и стабилност, не требају нам сукоби“, рекао је.

Страначким колегама препоручио је да када им неко одговори увредама, да смо „шака јада“, треба да знају да су они који тако говоре у проблему, а не ми.

„Зато је важно да будемо уздржани, да не показујемо нервозу“, истакао је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала