Чувени Хирург остаје без бренда „Вук”?

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин са члановима мото-клуба "Ноћни вукови" на Криму
Председник Русије Владимир Путин са члановима мото-клуба Ноћни вукови на Криму - Sputnik Србија
Пратите нас
Вођа мото-клуба „Ноћних вукова” Александар Залдастанов, познатији као Хирург, могао би да остане без права на бренд „Волк” (Вук), због тужбе која је против њега поднета руском Суду за интелектуалну својину.

Ствар је у томе што је Фабрика за производњу војних возила „Арзамас”, која производи оклопна возила „Тигар”, поднела руском Суду за интелектуалну својину тужбу у којој се хитно тражи превремени прекид правне заштите бренда „Волк”, који је регистрован на вођу „Ноћних вукова”.

Како се наводи у објављеном судском саопштењу, поступак по тужби, која је поднета Суду 20. фебруара, је већ у току, а прелиминарна сааслушања су заказана за 13. април ове године.

Према подацима Руске државне федералне Академије за интелектуалну својину „Роспатент”, комбиновани бренд „Волк” је регистрован 2000. године на име удружења бајкера „Ноћни вукови”. Удружење је 2007. године уступило бренд Залдастанову. Тренутна правна заштита важи до 2029. године.

Међутим, овим брендом су обухваћене и четири класе међународне класификације роба и услуга, укључујући и робу као што су „транспортна возила; возила која се крећу земљом, водом и ваздухом”.

Вукови поново на Криму

Упоредо са овим догађајима, новинска служба „Ноћних вукова” је саопштила да се поводом шесте годишњице присаједињења Крима Русији планира одржавање свечане ауто-мото трке.

„У свечаној ауто-мото трци ‘Симферопољ - Севастопољ - планина Гасфорт’ ће учествовати устаници, учесници у фебруарско-мартовским догађајима 2014. године, чланови мото-клуба „Ноћни вукови”, као и сви који то желе, пише у саопштењу.

Свечана трка ће се одржати 18. марта ове године, а планирано је да се заврши свечаним концертом на планини Гасфорт, као и „ваздушним валцером” параглајдера.

© Sputnik / Виталий Залесский / Уђи у базу фотографијаПредседник мото-клуба „Ноћни вукови“ Александар Залдостанов Хирург у Бресту у оквиру мото-кроса из Москве до Берлина у част Дана победе.
Чувени Хирург остаје без бренда „Вук”? - Sputnik Србија
Председник мото-клуба „Ноћни вукови“ Александар Залдостанов Хирург у Бресту у оквиру мото-кроса из Москве до Берлина у част Дана победе.

Подсетимо, Крим се ујединио с Русијом после одржаног референдума у марту 2014. године након државног удара у Украјини, на ком се већина гласача Републике Крим и Севастопоља изјаснила за улазак у састав Русије.

Украјина сматра Крим својом привремено окупираном територијом, док су руске власти више пута саопштавале да су се Кримљани демократским путем и у складу са међународним правом и статуом УН изјаснили за присаједињење са Русијом.

Према речима руског председника Владимира Путина, питање Крима је „коначно затворено”.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала