Приштина формирала радну групу која разматра укидање такси

© Sputnik / Дејан СимићАлбанска застава у Приштини
Албанска застава у Приштини  - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство економије у Приштини формирало је тим који треба да размотри трговинске баријере и препоручи влади да ли да укине или задржи таксе на српску робу, пише Газета Експрес.

Деветочлани тим почео је са радом пре недељу дана.

Гетоар Мјеку, саветник министарке економије каже да није познато када ће овај тим завршити свој посао који подразумева испитивање трговинских баријера.

На основу документа до којег је дошла приштинска телевизија Т7, тим чине представници Министарства трговине који учествују и у косовској Агенцији за царину, храну и ветеринарство.

Такође су у ову групу укључени и представници предузећа ПКК, Клуб произвођача и Пословна комора, али је из ње изостављена Америчка привредна комора Косова из које за телевизију Т7 кажу да ће њихови ставови морати да се чују.

"Упркос нашем различитом ставу о питању таксе, Америчка привредна комора верује у важност разноликости мишљења и идеја о којима би требало да се расправља у оквиру тих тела", рекао је Аријан Зека из америчке коморе.

Он је додао да су прошле недеље имали састанак и са премијером и са министром економије, на којем су изнели већ јавни став Америчке коморе о важности неометане трговине на Западном Балкану, а самим тим и пуне економске интеграције целог региона.

Међутим из министарства којим руководи Розета Хајдари кажу да се она састала са представницима америчких, британских, словеначких, италијанских и аустријских комора и удружења који штите интересе предузећа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала