НИС улаже 114,5 милиона динара у основне и средње школе у 12 градова у Србији

© Фото : НИСНИС потписао Меморандум о сарадњи са МУП-ом, Министарством просвете и разменио споразуме са 12 локалних самоуправа
НИС потписао Меморандум о сарадњи са МУП-ом, Министарством просвете и разменио споразуме са 12 локалних самоуправа  - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Компанија НИС уложиће 114,5 милиона динара у основне и средње школе у 12 градова у Србији, опремањем тих образовних установа савременим безбедносно-информационим системима и дигитализацију наставног програма.

То је омогућено програмом друштвене одговорности „Заједница заједно“, а школе ће бити опремљене у Београду, Новом Саду, Пожаревцу, Нишу, Чачку, Зрењанину, Панчеву, Кикинди, Кањижи, Новом Бечеју, Србобрану и Житишту.

У жељи да допринесе безбедности деце у школама и унапређењу квалитета образовања у Србији, компанија НИС потписала је данас и Меморандум о сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Министарством просвете, науке и технолошког развоја Србије, саопштено је из те компаније.

На свечаности која је тим поводом организована у Палати „Србија“ у Београду, Меморандум су потписали Кирил Тјурдењев, генерални директор компаније НИС, Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова и Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја. Присутнима су се на свечаности обратили и Александар Антић, министар рударства и енергетике Србије, као  и Зоран Радојичић, градоначелник Београда.

© Фото : НИСПотписивање Меморандума
НИС улаже 114,5 милиона динара у основне и средње школе у 12 градова у Србији - Sputnik Србија
Потписивање Меморандума

Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев рекао је да је од 2009. године кроз програм „Заједници заједно“ реализовано готово хиљаду пројеката и уложено више од милијарде динара.

„Потребе заједнице сагледавамо у реалности данашњице, али увек са погледом у будућност. У партнерству са Владом Србије и локалним самоуправама одређујемо и приоритете. Прошле године је то било здравље деце о којем ћемо, наравно, и даље бринути. У овој години, наш фокус остаје на младима. У сарадњи са министарствима просвете и унутрашњих послова, подржавамо дигитализацију у образовању и унапређење безбедносних система у школама“, рекао је Тјурдењев.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је важно да компаније буду друштвено одговорне и да покажу да, сем стицања профита у Србији, умеју и да уложе у локалне средине и допринесу квалитетнијем животу мештана.

Министар рударства и енергетике Александар Антић рекао је да је НИС у протеклих десетак година уложила много, и то не само у финансијском смислу, већ и са становишта ефикасности, нових технологија и потпуно новог погледа на бизнис и друштвену одговорност

Данашња свечаност уједно означава и почетак овогодишњег конкурса у оквиру програма „Заједници заједно“.

О избору пројеката који ће бити подржани одлучиваће Комисија састављена од представника Министарства унутрашњих послова, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије, локалне заједнице и компаније НИС.

Сви услови и пропозиције јавног конкурса „Заједници заједно“ који траје до 17. марта 2020. године објављени су на сајту www.nis.eu/zajednici-zajedno, а резултати конкурса биће објављени до 22. априла 2020. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала