Русија поново на удару америчких санкција

© REUTERS / Larry DowningЗграда Стејт департмента у Вашингтону
Зграда Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
САД су увеле санкције против 13 организација и физичких лица из Русије, Кине, Ирака и Турске у оквиру закона о неширењу оружја за масовно уништење, саопштио је амерички државни секретар Мајк Помпео.

САД уводе санкције против 13 страних организација и физичких лица у Кини, Ираку, Русији и Турској у складу са законом о неширењу оружја за масовно уништење у Ирану, Северној Кореји и Сирији“, наводи се у писменом саопштењу Помпеа.

На санкциони списак уврштено је пет кинеских и турских компанија и лица због оптужби да „подржавају ирански ракетни програм“. Један од држављана Кине такође је оптужен за испоруку производа двоструке намене за пакистански програм наоружавања.

У саопштењу није прецизирано којим руским компанијама и лицима су наметнуте санкције.

Одлука је донета у складу са законом САД о неширењу наоружања за масовно уништење у Ирану, Северној Кореји и Сирији. Закон забрањује да се тим земљама предаје технологија, која би омогућила производњу нуклеарног, хемијског и бактериолошког оружја, као и средства њихове доставе.

Раније је Америка у оквиру истог увела санкције руским компанијама „Кумертауско ваздухопловно производно предузеће“, војно-индустријској корпорацији „Научно-производно удружење за машиноградњу“ и „Конструкторском бироу за израду алата“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала